Érdekes szoftvert készített a Garmin. Az ecoRoute segítségével figyelemmel kísérhető a benzinfelhasználás, kimutathatók az utazás költségei, így segít csökkenteni a benzinfelhasználást, pénzt spórol a felhasználónak. A program ingyenes.

A “gyorsabb”, illetve a “rövidebb” útválasztási opciókon túl az ecoRoute felajánlja a “kevesebb üzemanyag” lehetőségét is. Ekkor segít kiválasztani azt az útvonalat, ahol a legkevesebb hajtóanyagra lesz szükségünk. Még az utazás megkezdése előtt megjeleníti a szoftver az út üzemanyagköltségét. Így az is elképzelhető, hogy valaki úgy dönt, a saját jármű helyett inkább tömegközlekedési eszközzel utazik.

Hasznos és szórakoztató kiegészítő a “Driving Challenge” opció, amely folyamatosan tájékoztat arról, mennyire gazdaságosan vezet a pilóta, javaslatokat tesz, hogyan lehet az üzemanyagköltséget és a jármű szén-dioxid-kibocsátását csökkenteni.

A vezetők a készüléket a “jármű profil” menüjének beállításával optimalizálhatják, az autó fogyasztása és az üzemanyag aktuális ára beállítható, így a program még pontosabb kalkulációt készíthet.

A Garmin oldalán oldalon ellenőrizhető, hogy melyik nüvi készülék kompatibilis az ecoRoute programmal. Az alkalmazás jelenleg Európára optimalizált, és februártól lesz letölthető.