Egész jól megy az utóbbi időben a Jaguarnak, köszönhetően az új XF sikerének. A Tata tulajdonában lévő brit márkánál ezért már arculatépítő modellekre is mernek gondolni. Az Autoexpress információ szerint egy kétüléses sportkocsit terveznek. Az XJ220 utódjának szánt újdonság 18 hónapon belül feltűnhet valamelyik nagy autószalonon.

A kétüléses járgány alumíniumvázra épül, de számos karosszériaelem is a könnyű anyagokból készülne. A kasztni alatt pedig a nemrég bemutatott új kompresszoros V8-as motor lapul. Ahogy kell középre az utasok mögé beépítve, s a hátsó kerekeket hajtva!

A McLaren F1 érkezéséig a leggyorsabb autó volt

A McLaren F1 érkezéséig a leggyorsabb autó volt


Az 5,0 literes, 510 lóerős blokk kevesebb, mint 4,0 másodperc alatt gyorsíthatja 100 km/órára az autót. Végsebességét várhatóan nem korlátozzák 250 km/órára, hiszen olyan ellenfelekkel kell “versenyeznie” mint a Ferrari F430, a Lamborghini Gallardo vagy az Audi R8. Ám a Jaguar nemcsak a teljesítményre, de a takarékos üzemre is hangsúlyt fektet, a tervek szerint a konkurensekénél kisebb fogyasztással és károsanyag-kibocsátással üzemel majd a sportkocsi.

Az Ian Callum által megálmodott terv a múlt formáit egyesíti újakkal. Így a várhatóan XE néven érkező autó hűtőmaszkja a legendás E-Type-éra emlékeztet, de az összhatás megjelenése high-tech.

Egyelőre a Jaguar tagadja, hogy ilyen autóval foglalkoznának, a jelenlegi modellpaletta mellett az új XJ [luxuslimuzin] érkezésére összpontosítanak.