600 új traffipaxot telepít az utak mellé a rendőrség, amelyek szállítására hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot. Január végétől 200 darab stabil eszköz vásárolnak, de 2010-re és 2011-re szintén 200 darab van betervezve.

Az automata sebességmérők a nap 24 órájában működnek és közvetlenül a rendőrségi adatbázisba küldik az adataikat. A fix traffipaxok mellett ötven új mobil sebességmérőt is vásárolnak a jelenlegiek kiváltására. Ezek használhatóak autókban illetve állványról, a kiválasztott út mellett, de ezeket személyzet kezeli. 

A telepített sebességmérők által készített képek alapján az objektív felelősség elvének alkalmazásával a rendszám alapján kapja meg az üzembentartó a büntetést, amely elérheti az 300 ezer forintot is.

A jövőben nem úszhatják meg a büntetést a külföldi autósok sem. Eddig ugyanis nekik nem tudták kézbesíteni a gyorshajtásokról szóló értesítést. Draskovics Tibor, rendészeti miniszter elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a környező országok minisztériumaival, hogy megváltoztassák a jelenlegi törvényt.

Jelenleg hazánkban nagyságrendileg 10 fix traffipax dolgozik az M1, M3 autópályák és újabban az M0-s mellett. Több mérődoboz is van, de egyszerre nem mindegyikben van fényképező, a rendőrök helyezik át azokat időnként.