Idén új versenyautóval vág neki a Le Mans-i 24 órás viadalnak az Audi. Az R15 feladata, hogy megvédje az R10 bajnoki címét. Azt gondolhatnánk, hogy az Audi ezután nyugdíjazza sikergyáros sportkocsiját, amely 2006-2008 között sorozatban háromszor nyert Le Mans-ban.

Ám nem ez a folytatás?Történetében először privát csapatok pilótái is vezethetik az R10 TDI-t, mert az ingolstadi székhelyű gyártó két versenyautót eladott Colin Kollesnak. Aki elsőre nem tudná hová tenni, annak eláruljuk, hogy ő decemberig a Force India [Spyker] csapat egyik vezetője volt.

Emellett Kolles 2006 óta két A4-es versenyautót indított a DTM-ben, ekkor került kapcsolatba az Audival. A megegyezés szerint két R10-es mellé szervizszolgáltatást is nyújt az Audi. Kolles autói nemcsak Le Mans-ban, de 5 másik hosszú távú versenyen is rajthoz állnak idén.

Az üzlet nyomán akár az is elfordulhat, hogy az első öt helyen az Audi járművei végezzenek a legendás versenyen. Persze az egyre komolyabb erővel rendelkező Peugeot-nak vélhetően a privát csapat nem ellenfél. Még akkor sem, ha tavaly kikaptak ettől az autótól.

Száguldás az R10-zel: