Vasárnap egy 294 km-es hegyi szakaszt kellett megtenniük a versenyzőknek a 2009-es Dakar-ralin. A pálya tele volt visszafordítókkal és kövekkel tarkított keskeny utakkal, gyors és technikás részekkel, igazi ralipálya. Nem véletlen, hogy a ralivilágbajnok, Carlos Sainz nyert az autósok között.

Az Opel Antara RR-rel autózó Szalay Balázs és Bunkoczi László a 24. helyen fejezte be a nyolcadik szakaszt, így összetettben az 52. helyen állnak. Ez volt az első olyan nap a csapat idei Dakarján, amikor nem történt semmi rendkívüli, még defektje sem volt a párosnak. Persze azért akadt kaland így is:

Ralipálya volt

Ralipálya volt


“A 4. km-nél értük utol az első ellenfelünket, majd onnan kezdve elkezdtük élvezni a mai szakaszt. Összesen 26 autót sikerült megelőznünk, a végén már hobbit csináltunk belőle. A motorosokat már nem számoltuk. Az előzések miatt azonban folyamatosan porban autóztunk, ami néha nagyon veszélyes volt. Néha meg is álltunk, mert semmit nem láttunk” – mondta Szalay Balázs.

“Lendületesen autóztunk, annak ellenére, hogy a saját tempónkat csak akkor tudtuk hozni, amikor éppen nem porban mentünk. Örülünk a 24. helynek, mert így holnap nem kell ennyit előzgetni – tette hozzá Szalay.

Az autós élmezőnyben nem történt változás, az első három helyen a Volkswagen autói állnak. Az élen Sainz, a második helyen De Villiers és a dobogó harmadik helyén pedig Marc Miller szerepel.