Még tavaly árulta el Martin Winterkorn, a Volkswagen vezetője, hogy a gyártó hogy a olcsó sportkocsival bővítené a kínálatát. Most a Detroiti Autószalonon pedig már a jármű tanulmánykivitelét mutatta be a vezető.

Winterkorn a Concept BlueSportot kompakt érzelemgazdag modellnek nevezte, amely mindazonáltal egyértelmű Volkswagen, erős motorja pedig a takarékossággal párosul.

Ez mind igaz az autóra, igazi mutatós kétüléses épített a Volkswagen, amely könnyedén veheti fel a versenyt nemcsak az MX-5-össel hanem drágább modellekkel is. A 3,99 méter hosszú, de mindössze 1,26 méter magas járgányt a VW Scirocco jegyeivel vértezték fel. Bár manapság a nyitható fémtető a divat, a tanulmányautóra vászontető került. Összesen 182 literes csomagtartót alakítottak ki, amely két rekeszt takar, elöl, illetve hátul.


Bár olcsó modellnek híresztelik, a VW igazi sportkocsit építetett, itt a motor az utasok mögött az autó közepén található, amely a hátsó kereket hajtja. Ennél jobb párosítást mi nem tudunk sportkocsik számára.

Viszont a Volkswagen jelenlegi tendeciájának megfelelően dízelmotorral szerelték a roadstert. A 2,0 literes turbódízel blokk 180 lóerős,maximális nyomatéka 350 Nm, amely hatfokozatú duplakuplungos automata váltón jut a kerekekhez. Ez a kombináció 6,6 másodperces sprintidőt garantál az autónak 100-ig, mialatt 226 km/órás csúcssebességre képes. Ugyanakkor normál vezetési körülmények között 4,3 literes átlagfogyasztással képes üzemelni a jármű.

Videón a BlueSport Concept: