Túl van a Palik Racing Team a 2009-es Dakar-rali csütörtöki, sorrendben a hatodik szelektív szakaszán is. A terepraliverseny hivatalos honlapja szerint a Palik László, Darázsi Gábor páros (Nissan) a 32. időt autózta a 178 kilométeres távon, így az összetettben tovább javított az eredményén. Immár a 12. helyen jegyzik őket. Ez annál is inkább figyelemreméltó, mert jókora lyuk tátongott a Nissan szélvédőjén a pilóta előtt. A korábban megrepedt üveget egy faág végezte ki teljesen. A huzat kevésbé, por annál zavaróbb, ha valaki sietősen akar autózni.

“Boldog vagyok, de azt ne is kérdezze tőlem senki, miként lehetünk ennyire a mezőny elején” – mondta Palik László “Borzalmas dűnesort kellett megint megmásznunk, aztán az autó újra iszonyatos terhelést kapott, de mindent kibírt a kicsikénk, nem hagyott cserben minket. Ha a Dakar előtt valaki azt mondja nekem, hogy hat nap után a tizenkettedikek leszünk, biztosan megmosolygom. Ugyanakkor most kell észnél lenni. Folytatjuk a munkát, küzdelmes szelektívek várnak még ránk, a viadal neheze csak most következik” – tette hozzá a 2008-ban a hazai tereprali-bajnokságot megnyerő versenyző.

Palik nem tudja miért ilyen jó 1
Szallerék is száguldanak


Úgy tűnik, nem akarnak lemaradni csapattársaiktól a Palik Racing Team kamionosai sem, nagyon igyekeznek. A Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor kamionos trió (MAN) a 16. lett tegnap, ezzel az abszolút értékelésben a 11. pozíciót birtokolja.

Ma sem lesz könnyebb napjuk, világított rá Palik: “Az biztos, homokból nem lesz hiány, hiszen megint megmászhatjuk a dűnéket. Ám folyamatosan változik majd a talaj típusa, ugyanis felmegyünk háromezer méter fölé.”