Újra kezelésbe vette a Lamborghini csúcsváltozatát az Edo Competition. Korábban is foglalkozott már a Lamborghini Murcielagóval a német cég, ám időközben a gyár is előállt az új, erősebb LP 640 változattal. Ez pedig jó alapot adott egy újabb az Edótól megszokott gép megépítéséhez.

Így született meg Lamborghini LP 710 Audigier. Ahogy a nevében szereplő szám elárulja, nem marad érintetlen az olasz bika V12-es motorja. Az új hengerfejjel, vezérműtengelyekkel, átalakított kipufogóval és módosított motorvezérléssel újjászülető 6,5 literes blokk immár 710 lóerős, míg a forgatónyomaték eléri a 700 Nm-t.

A V12-es motor itt már 710 lóerős

A V12-es motor itt már 710 lóerős

A V12-es motor itt már 710 lóerős


Ennek köszönhetően nemcsak a gyári donorgépet nyomja le az Edo járgánya, de a cég szerint ez a leggyorsabb Lamborghini az utakon. Szó se róla, nem megy rosszul, hiszen amellett, hogy 3,2 másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni, a végsebessége 360 km/óra felett van. Az eredeti autó 340-et tudott.

Mindezt maguk a vevők is megtapasztalhatják, mert aki vesz egyet a LP 710 Audigierből, az a németországi Papenburg vagy az olasz Nardo oválpályán kipróbálhatja, hogy az autó valóban tudja-e a fenti adatokat. Ebben segítségére lesz Patrick Simon versenyző is, aki tanácsokkal látja el a kedves kuncsaftot, hogy elérje a kívánt tempót.

Új anyagokat és látványos díszítést vetnek be

Új anyagokat és látványos díszítést vetnek be

Új anyagokat és látványos díszítést vetnek be


Ezen túlmenően olyat is kínál az Edo, amit a gyár nem. Kérésre új kuplung beépítése után kiszerelik a Murcielago első tengelyének hajtását, így az autó tisztán hátsókerék-hajtású lehet, sokkal agilisabb viselkedést és 40 kilogrammal kisebb tömeget kínálva.

Az alapáron 495 ezer euróért, azaz valamivel több mint 132 millió forintért kínált Lambóból mindössze ötöt építenek. Az autókat Christian Audigier divattervező ötletei alapján díszítik fel, de minden autó egyedi, a vevőt is bevonják a munkába. A francia tervező ötleteit Marcus Pfeil osztrák festő valósítja meg az amúgy matt feketére fényezett LP 710 karosszériáján.

Így száguldozhatnak a vevők: