Tavaly év végén nem sikerült túl fényesen a G-Power Hurricane bemutatkozása, az autó egy műszaki hiba miatt nem hozta a várt teljesítményt, “csak” 322 km/órával száguldott. [Később megfutotta a 360-at]

A német tuningcég azonban nem pihent, s átdolgozta a BMW M5-ösön alapuló gépet, megépítve a Hurricane RS-t. Az autó nemcsak erősebb, de gyorsabb is lett, és ezt egy teszten fényesen bizonyította is.

A V10-es blokkhoz kapcsolt két kompresszor áldásos hatására immár 750 lóerő gyorsítja az ötöst, amely így a németországi Papenburg oválpályáján 367,4 km/órával száguldott. Miután a teszten az előírásoknak megfelelően mértek, ez hivatalos eredmény, ami azt jelenti, hogy a Hurricane RS a világ leggyorsabb szedánja, hiszen a Brabus Rocket 365,7 km/órát repesztett 2006-ban.

A Hurricane csak 360-at tudott

A Hurricane csak 360-at tudott

A Hurricane csak 360-at tudott


Minden bizonnyal a Brabus sem fog a babérjain ülni a hír hallatán, vagyis izgalmas csatát láthatunk a két cég között. A G-Power vezetője ugyanakkor elárulta, hogy a Hurricane korábbi változatában alkalmazott 0,7 baros töltőnyomás helyett itt már 0,8-at használtak, de ha úgy látják, veszélyben az elsőség, akár 1 barig emelhetik a nyomást, ami tovább növeli a motor teljesítményét s így az autó végsebességét.

[Nem hivatalosan van ennél gyorsabb utcai négyajtós. Egy amerikai cég által megpiszkált M5-ös állítólag 386-tal képes hasítani.]

Bevetésen a Hurricane: