Használt és új autókra, motorokra

Portugál szereplővel bővült a magyarországi autófinanszírozás piac. A hosszú távra tervező Banco Pr1mus fióktelepe a pénzpiaci válság kellős közepén jelenik meg, a spanyol leányvállalat után hazánk a harmadik ország, ahol működnek. A hazájában jelzáloghitelekkel, személyi kölcsönnel és autóhitelezéssel is foglalkozó bank nevét primusnak kell ejteni, s-sel a végén.

Van esti és hétvégi hitelbírálat

Van esti és hétvégi hitelbírálat

Van esti és hétvégi hitelbírálat


Hazánkban új és használt autókra illetve nullkilométeres és korosabb motorokra-robogókra adott kölcsönökkel nyitnak, a személyi hitel és a jelzáloghitel-piacot egyelőre megfigyelik. Muradin Gergely, a cég egyik igazgatója szerint a Banco Pr1mus középtávú célja bekerülni az autófinanszírozás első 5 szereplője közé.

Forint- és svájcifrank-alapon

A cég az erősen visszás, 0 százalékos indulórészletű és 120 havi futamidejű kölcsönöktől sem riad vissza, de ezekről a konstrukciókról az igazgató elmondta, hogy a két feltétel egyidejű teljesülése a legritkább esetben fordul elő. A kondíciókról úgyis a hitelképességi vizsgálat dönt, amit este és hétvégén is elvégeznek, így kedvező esetben a péntek délután kinézett autó vasárnap elvihető a megkapott hitelből.

Autóra és motorra is adnak hitelt, a kocsikra nincs korhatár

Autóra és motorra is adnak hitelt, a kocsikra nincs korhatár

Autóra korhatár nélkül adnak hitelt


Ebből is látszik, hogy a cég elsősorban a használt autókra adott kölcsönökben utazik, várakozásaik szerint a hitelállomány 90:10 arányban oszlik majd meg a nem új autók javára. Az autókra nincs évjáratmegkötés, a robogók és a motorkerékpárok közül az 1999-nél nem régebbieket finanszírozzák.

Kétféle casco

A hitelkihelyezésre fél éven belül 400 független használtautó-kereskedést kívánnak megnyerni. A cégnek jelenleg a két fővárosi mellett Debrecenben, Győrött, Kecskeméten és Pécsett van ügyfélszolgálati irodája, amit 2009-ben Miskolc, Székesfehérvár és Szombathely követ. A Banco Pr1mus hitelfedezeti biztosítást is kínál, továbbá egy light cascónak hívott konstrukciót totálkárra és lopásra és egy dynamique nevűt, amely töréskárra is térít.