Repülő Ferrari gyártásán dolgozik a Moller cég. Ha-ha, mondhatnák, de a kanadai vállalakozás a 60-as évek óta foglalkozik a témával, és már több korábbi prototípust is készített. A utolsó kettő, a csészealjra emlékeztető M200-as és a repülőtörzsből alkotott M400 Skycar egyaránt alkalmas volt földi és légi haladásra is.

Ám míg azok eléggé kezdetlegesek és futurisztikusak, addig a legújabb elképzelésük már egy valódi autóra épül. A Ferrari 599 GTB karosszériáját öröklő Autovolantor teljesen elfogathatónak tűnik.


Persze a Ferrari-élményről le kellene mondani, hiszen a V12-es motor helyét a lebegéshez szükséges légcsavarok foglalják el, így a korábbinál sokkal lassabb lesz közúton. Várhatóan 160 km/óra lehet a csúcssebessége. A levegőben 240 km/órát is elérheti a tempó.

A jármű mozgatásáról hibrid hajtómű gondoskodik, a villany- és benzinmotor együttes teljesítménye rövid időre akár a 800 lóerőt is elérheti, viszont normál használatkor ennek harmada-negyede áll rendelkezésre.


A földön maximum 240, a levegőben 120 kilométeres távolságra juthat el a jármű, ennyi üzemanyagot képes magával vinni. Persze a levegőben igen magas a fogyasztása, viszont a földön képes lesz 65 kilométert tisztán elektromos hajtással is közlekedni. Az elérhető legnagyobb repülési magasság 1500 méter.

Az 500-800 ezer dollárért (100-160 millió forint) készülő Autovolantor úgy repül, akár a helikopterek, tehát helyből száll fel, miközben a karosszériából szárnyak nyílnak ki.