Holnaptól újra járható az alsó rakpart 2 November 5-től újra lehet közlekedni a Budai alsó rakpart Margit híd és Erzsébet híd közötti szakaszán, mert befejeződnek a Duna-parti főgyűjtőcsatorna építésének munkálatai. A rakparttal párhuzamos Attila úton már a hétvégén feloldották a hasonló okokból elrendelt lezárást.

Az érintett rakpartszakaszt még augusztus 21-én zárták le. Azóta az alsó rakparton meglévő és a felső rakpart alatt újonnan épülő csatornaszakaszok összekötésén dolgoztak.

A rakpartszakasz november 5-i megnyitása után még dolgoznak a Lánchíd és a Margit híd között a Halász utcai le- és felhajtósávokban, de ezeket igyekeznek úgy megoldani, hogy a forgalmat csak a szükséges mértékben, a lehető legrövidebb ideig korlátozzák. Leállítják viszont a villamosforgalmat a munkálatok miatt. Jövő hétfőtől a Döbrentei tér és a Batthyány tér között buszok pótolják a 19-es és a 41-es villamosokat ezen a szakaszon.

A Budai alsó rakpart Lágymányosi és az Erzsébet híd közötti szakaszát előreláthatólag december végén vehetik birtokba az autósok. A Margit hídtól északra eső rész viszont egészen jövő év októberéig zárva marad. Az eredeti forgalmi rend várhatóan 2009 májusában áll helyre a környéken, a Döbrentei téren és a Várkert rakparton életbe lépő ideiglenes korlátozások megszüntetésével.