Kevés a fiatal

Idei kampányában alacsonyabb árakat kínál a fiataloknak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piac legnagyobb szereplője. 2009-es díjaival az Allianz a fiatalabb korosztály felé nyit. A Hungária Biztosító örököse a 28-40 évesek között növelné részesedését, mert itt gyenge a jelenlétük és ez a korosztály már túl van a legveszélyesebb, legtöbb károkozással járó időszakon. Kisbenedek Péter, az Allianz-csoport elnök-vezérigazgatója a Közlekedési Múzeumban arról beszélt, hogy dinamizálni kívánják a társaságról kialakult képet.

Az Allianz a csoporthoz tartozó banknál és egyéb biztosítások díjából elérhető árkedvezménnyel is igyekszik magához édesgetni az autósokat. A kötelezős ügyfeleknek eladható egyéb biztosítási és pénzügyi termékek reményében 2-2 százalékos díjengedményben részesülnek mindazok, akik megadják mobiltelefonszámukat és e-mail-címüket.

38 százalékos részesedés

Olcsóbb kötelező a fiataloknak 2
25 éves kor fölött javul a kárhányad


Megmarad az aktív kárrendezés, aminek havi 200 forintos felárából egy metró szakaszjegy sem jön ki, nemhogy egy 270 forintos normál vonaljegy. Aktív kárrendezés esetén az Allianz megelőlegezi a javítási költséget a vétlen autósnak, a díjat pedig behajtja a károkozó kötelező felelősségbiztosítóján, vagy ha az fizetésképtelen, akkor közvetlenül a kárt okozó autóson. A sikkasztás nyomán bezárt MÁV Általános Biztosító Egyesület tagjait több mint félmilliárd forintra perlik több mint 1200 kifizetés ügyében.

A piacvezető társaság 1,6 millió kötelező felelősségbiztosítást kezel, amivel a torta 38 százalékát tudhatja magáénak. Idén – az elmúlt évekhez hasonlóan – az állomány megtartása a cél a kötelezős kampányokban elszenvedett eddigi komoly veszteségek után.