Különleges fogyasztási versenyt rendezett az Audi az USA-ban. A Mileage Marathon érdekességét az adta, hogy nem valamiféle extrém takarékossági túrát képviselt, sokkal inkább a mindennapi autózás tesztelését.

Épp ezért a túrán nem egyszerűbb, kisebb motorral szerelt modellek vettek részt, hanem elsősorban háromliteres V6-os TDI-vel ellátott változatok, automata sebességváltóval és a quattro összkerékhajtással kiegészítve. A modellek között Audi Q7, Audi Q5, Audi A4 és Audi A3-asok is szerepeltek.


A 23 Audi vasárnap haladt át az amerikai kontinenst a keletitől a nyugati partjáig átszelő Mileage Marathon célvonalán a Los Angeles-i Santa Monicában. A New York-i rajt óta a 15 országból érkezett 184 vezető 13 nap alatt teljesítette az összesen 7865 kilométeres túrát.

A táv összes járműre vetített átlagmenetideje 93 órára adódott. Illinois és Tennessee végeláthatatlan útjai ugyanis éppúgy a túra részét alkották, mint a Death Valley vagy a Yosemite Nemzeti Park természeti csodái, s természetesen New York, Chicago és Las Vegas metropoliszai.

A legalacsonyabb, 4,7 literes üzemanyag-fogyasztással egy Audi A3 2,0 TDI végzett az élen, de a többi modell sem zabált. A legjobb Audi A4 3,0 TDI quattro például 5,3 liter gázolajjal is beérte, az ugyanilyen műszaki tartalommal rendelkező Q5 szabadidő-autó pedig 6,1 literes átlagfogyasztást produkált. Jól szerepelt első nagy tesztjén az Audi Q7 3,0 TDI, a világ legtisztább dízelje, amely átlagosan 7,1 liter gázolajat igényelt 100 kilométerre.