Nehezebb lesz autót venni 2 Autós “nagykoalíció” alakult a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete, a Magyar Lízingszövetség és a Gépjármű-Márkakereskedők Országos Szövetsége részvételével. Gablini Gábor, utóbbi elnöke azt mondta: az együttműködés célja, hogy a dráguló gépjármű-finanszírozást úgy alakítsák át, hogy az autók ára a lehető legkisebb mértékben emelkedjen.

Gablini az InfoRádióban kifejtette: olyan konstrukciók kialakítása a cél, amelyekkel le lehet váltani a nulla százalékos indulórészletre és a százhúsz hónapos futamidőre épülő hiteleket, és nem lesz jelentős a vevők vesztesége. Előtérbe kerülhetnek a lízingkonstrukciók is – tette hozzá.

Az autógyártásban és -értékesítésben résztvevők költségei jelentősen megnőttek a gazdasági válság miatt, ezért szalonok és szervizek bezárására, elbocsátásokra lehet számítani. Céljuk, hogy a kialakult helyzetben minimalizálják a válság miatt lehetséges veszteségeket is. A tavalyi 189 ezer után idén 170 ezerre, jövőre pedig 150 ezerre csökkenhet az értékesített gépjárművek száma.

Tehát a jövőben eltűnhet az önerő nélküli autóvásárlás és a hosszú futamidejű törlesztés, a szűkülő finanszírozás és kereslet miatt egyre nehezebb lesz autóhoz jutni.

Forrás: InfoRádió