Hamarosan leváltja a 350Z-t a Nissan. Az eredetileg 2003-ban bemutatott sportkocsi jövőre utódot kap, jön a 370Z. Ahogy az előd nevében, a szám most is a motorra utal, azaz 3,7 literes V6-os blokk gyorsítja a járművet, ugyanaz, amelyet nemrég Infiniti modellekben már próbálhattunk. A hatfokozatú manuális váltó mellett, valószínű a hétfokozatú automata bevezetése is.

A 330 lóerős 370Z megőrizte elődje dögös karakterét, de a hírek szerint rövidebb, szélesebb, s ami a legfontosabb, könnyebb karosszériát kap. Az orrmotoros jármű természetesen egy sportkocsihoz illően hátsókerék-hajtású és nem fog hiányozni a sperrdiffi sem. Vagyis minden adott, hogy igazi élményautó szülessen.


Továbbra is kétüléses az utastér, amely sokban emlékeztet az elődre, akár egy egyszerű felújításnak is hihetnénk, a kilincsek pl. szinte ugyanolyanok, de ez csak a látszat. A Nissan komolyan dolgozott azon, hogy a korábbinál jobb minőség várja az utasokat. A műszerfalon ezúttal is a fordulatszámmérő a legfontosabb műszer, és megmaradtak a középső kis kiegészítő órák is.

Az új modellt ovember 19-én a Los Angeles-i Autókiállításon mutatják be, akkor teszi közzé a japán autógyár a jármű műszaki paramétereit. Magyarországra a jövő év első harmadában érkezik a kocsi.