Nagyon forgalmas az Árpád híd

Nagyon forgalmas az Árpád híd

Október 27-én forgalomkorlátozással járó munkálatok kezdődnek az Árpád hídon, melynek során kicserélik a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket. A felújítást elsősorban éjszaka végzik, de a nappali forgalom sem lesz zavartalan. A munkák a villamosforgalmat nem érintik.

A munkavégzés naponta 22 órától hajnali 06 óráig tart, érinti mindhárom forgalmi sávot, a mellettük haladó kerékpárutat és a járdát is. Éjszakánként egyszerre két sávot zárnak le. A forgalom megfelelő táblázással csillapítva csak egy sávban haladhat.

A közvetlen munkaterület csökkentett, maximum 30 kilométer/óra sebességgel közelíthető meg az ott elhelyezett a közúti forgalom áthaladását biztosító, de az út síkjából mintegy 10 centire kiemelkedő szerkezet miatt.

Ám reggel 6 és este 22 óra között ez a provizórium áthúzódik mindhárom forgalmi sávon, a kerékpárúton és a járdán is. Így ott is csak lassan lehet haladni. Várhatóan ez komoly torlódást fog okozni a közlekedési csúcsidőszakokban.

A munkálatok várható befejezése 2008. november 22.

Forrás: MTI