Izgalmas képeket közölt a brit Autoexpress, állítólag így fog kinézni az Alfa 147-es utódja, a 149-es. Ám nem így hívják majd, hiszen az olasz gyár az új modelljeit már nem számmal, hanem névvel látja el. Ezért megkérdezte a “vevők” véleményét, a legtöbben pedig a Furiosa névre szavaztak.

A kocsi a FIAT Bravo és a Lancia Delta által is használt padlólemezre épül, így elődjéhez képest megnő, várhatóan 4,3 méter hosszú karosszériával készül. Ennek köszönhetően az utastér nagyobb kényelmet nyújt.

Nem egyedül váltja a 147-est a Furiosa, a MiTo a sportos háromajtósra vágyóknak született, míg a Furiosa az ötajtós, családiasabb autót választóké. Külsőleg az ötajtós sokban hasonlít majd az Alfa MiTohoz.


Ám nemcsak méretében, árában is a 147 fölé nő az új jármű, 7 millió forintos alapárról hallani, viszont ezért komoly felszereltség jár. Egyértelműen a Volvo C30-cal, a BMW 1-essel és az Audi A3-mal akarnak konkurálni.

A Furiosa motorválasztéka a 120 lóerős alapmodelltől a 265 lóerős GTA-ig terjed majd. Az 1,6-os benzines mellett alkalmazzák az új 1,4 turbót, míg a dízelpalettán 1,6-os és 1,9-es motor szerepel majd. A GTA-sportváltozatban 3,2-es V6-os blokk lesz.

A “149-es” várhatóan jövő tavasszal mutatkozik be, nyolc év után nyugdíjba küldve az Alfa 147-est.