Peter Schwarzenbauer, az Audi igazgatótanácsának egyik tagja elárulta, hogy a német prémiumgyártó azt tervezi, hogy egy tisztán elektromos autóval bővíti kínálatát. Bár a Párizsi Autószalonon bemutatott A1 tanulmányban is szerepel villanymotor, az Audi nem ebből tervezi megépíteni járművét.

Helyette az up! tanulmány technikájára alapoznak majd. Nem véletlen ez, abból a Volkswagen, a Škoda és a SEAT is tervez kocsit, a nagy darabszámok pedig jelentősen csökkentik a költséget.

Az up! padlólemezére és technikájára épülne

Az up! padlólemezére és technikájára épülne

Az up! padlólemezére és technikájára épülne


Az Up!-ból készült már alternatív koncepció, akkor 61 lóerős villanymotor mozgatta az 1090 kilós kocsit. A lítium-ionos akksik 100 kilométerre képesek elvinni a kisautót, de ha ennél több kell, akkor besegít egy üzemanyagcella is, a hidrogénből előállított árammal további 250 kilométert tehet meg. A jármű konnektorból is tölthető.

Várhatóan jövőre már láthatunk valamiféle tanulmányt erről, mielőtt 2010-ben elkészül a sorozatgyártású kivitel. Az autó persze nem marad ellenfél nélkül, hiszen a BMW az Isetta feltámasztásával készül a minik piacára.

Ez a photoshop beavatkozás kissé elnagyolt