50 új traffipax a fővárosban 2 Mintegy egymilliárd forintból traffipaxrendszert épít ki a Fővárosi Önkormányzat, hogy segítse a rendőrség munkáját. A pénz nagy részéből 50 sebességmérőt vásárolnak, ezek közül 10 fix helyre kerül, míg negyven hordozható eszköz lesz.

A rendőrséggel közösen választják ki a telepített traffipaxoknak megfelelő helyeket, amelyek a legveszélyesebb utak közül kerül ki. Az RTL Klub úgy tudja, a listán már szerepel a Váci út, a Szentendrei út, a Pesti út, az Árpád út, ahol éjjel-nappal mérnék a sebességet.

Ezeket a készülékeket nem a rendőrség üzemelteti majd, hanem a Fővárosi Közterület-felügyelet, éppen ezért kizárt a helyszíni bírság. Az adatokat a rendőrségre továbbítják, ahol az objektív felelősség elve alapján kipostázzák a büntetést a rendszám alapján a gépjármű üzemeltetőjének.

A bírságok az államkincstárba kerülnek, a rendőrség, illetve az önkormányzat osztozik majd rajta, illetve a befolyó összegből működtetnék a rendszert. Nemcsak az egyenként 15 millióba kerülő GPS-es traffipaxra költenek, de új autókat is vásárolnak, illetve a létszámot is bővítik a közterület-felügyleténél.