Miután számos Maseratit és Ferrarit versenyautóknál is gyorsabbá varázsolt, az Edo Competition ezúttal egy versenypályára tervezett modellt küld utcára. A német tuningcég a Ferrari FXX-et vette kezelésébe.

Ha valaki nem tudná, az FXX az olasz gyártó olyan modellje, amelyet teleszereltek szenzorokkal, hogy adatokat gyűjtsenek a jövő utcai modelljeihez. A 30 szerencsés tulajdonos leginkább a Ferrari által szervezett napokon, de csakis zárt pályán használhatja az autót. Ilyenkor a cég mérnökei is jelen vannak. Az Edo azonban most úgy döntött utcára alkalmassá teszi a járművet.

35 ezer kilométert mentek már vele

35 ezer kilométert mentek már vele

35 ezer kilométert mentek már vele


Ehhez változtatnak a motorvezérlésen, a futóművön illetve a kipufogón is, amelyben természetesen katalizátor is szerepel majd. Kicserélik a féket, utcai gumikkal látják el a járművet, és nem mellékesen visszapillantókat is szerelnek rá.

Egyelőre nem tudni a Ferrari mit szól az ötlethez, persze a szupergazdagoknak biztos nem lesz ellenükre, hogy autópályán is kipróbálják, mit is tud a 860 lóerős ugyanakkor mindössze 1,2 tonnás szörnyeteg.