80 éve, az 1928-as 460 (Nürburg) bemutatása óta készít különleges védelmi felszerelésekkel ellátott modelleket a Mercedes-Benz, s most itt a legújabb. Az S600 Pullman Guard egyesíti a luxust az elérhető legmagasabb biztonsággal.

Ahogy minden Pullman-kivitel, ez is az átlagnál nagyobb karosszériával készül, az autó teljes hossza eléri a 6,35 métert. De nem egy szimpla toldást készítettek, az egész modell egy új önálló koncepción alapul. Változtattak a felfüggesztésen és a fékeken is.


A tengelytávolsága 115 centivel nagyobb, mint a nyújtott S-osztályé, ez pedig különösen tágas utasteret eredményez. Az autóban összesen hatan utazhatnak, az első kettő mellett hátul négy egyedi ülést alakítottak ki, melyek két sorban egymással szemben kaptak helyet.

Motorikusan nem változtattak az S600-hoz képest, nem volt rá szükség. Az 5,5 literes V12-es biturbó motor 517 lóerős teljesítménye illetve 830 Nm-es nyomatéka elbánik ezzel a testtel is. Ahogy a karosszéria, úgy a biztonságtechnikai megoldások sem szimpla utólagos beépítéssel születtek, hanem eleve úgy tervezték a modellt, hogy azok részei lesznek. Az ajtók, a tükrök a zárak, a tető, a tűzfal nem egy korábbi modell átalakított eleme, hanem új.


Az autó képes ellenállni a kézi lőfegyverek tűzerejének, de a kézigránát és más robbanótöltetek sem tehetnek kárt az utasokban. Sőt egy ilyen támadás után is mozgásképes marad az autó köszönhetően a defekttűrő abroncsoknak, az kilyukadás után öntömítő üzemanyagtanknak, illetve a beépített tűzoltó berendezésnek.

Ezen túlmenően a kocsiban szerepel minden kényelmi és biztonságtechnikai megoldás, amely az S600-hoz elérhető, így a vészfékasszisztens és az éjjellátó rendszer is. A kommunikációs és szórakoztató rendszerek pedig valódi irodát illetve tárgyaló termet faragnak a járműből.

Akinek nem kell a hatalmas méret, de a biztonság igen, annak elég az S600 Guard.