Nemrég a Bugatti Veyron elveszítette a világ leggyorsabb közúti autójának címét. Úgy tűnik, a gyártó visszavenné az SSC Aerótól az elsőséget.

Ám azt nem a pletykaszinten létező Lydiával tennék, hanem még a Veyronnal. A hírek szerint ugyanis készítenének belőle egy szimplán GT-nek nevezett változatot. Ebben a jelenlegi 1001 lóerős, 16 hengeres motor teljesítményét 1350-re emelnék, miközben a nyomaték 1250-ről 1380 Nm-re nőne. Ez pedig már elég lenne, hogy elérjék a tervezett 425 km/órás végsebességet.

Erősebb motort és féket kap

Erősebb motort és féket kap

Erősebb motort és féket kap


Ám nemcsak a csúcstempó, de a gyorsulás is tovább javulna 0,1-del, így mindössze 2,4 másodpercig tartana álló helyből elérni a 100 km/órát. Nem hagynák érintetlenül persze az amúgy sem épp hétköznapi féket sem, a szénszál-erősítésű kerámia féktárcsákat továbbfejlesztenék. Ezzel és a mostani változatokban is alkalmazott fékszárnnyal pedig az említett 100-as tempóról 2,2 másodperc alatt megállhatna a Veyron.

Állítólag jövő tavasszal a Genfi Autószalonon mutatják be az új modellt, amelynek legnagyobb érdekessége, hogy az átalakítás megrendelhető lesz a már elkészült modellekhez is.