Megállapodást írt alá a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és a Magyar Autóklub, amely alapján az autóklub értékesíti a biztosító és a magyarországi Generali-csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. biztosítási termékeit. Ezek között szerepel kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, casco biztosítás, utazási- és lakásbiztosítás.

Köszönhetően az együttműködésnek, a Magyar Autóklub tagjai a biztosításkötéskor kiemelt kedvezményekben részesülnek, amelyek összességében akár a 30 százalékot is elérhetik.

Az Európa egész területén védelmet nyújtó Generali Euro Casco biztosítás díjából a klubtagok 5 százalék kedvezményt kapnak. Azok a tagok, akik egy évnél régebben tulajdonosai, illetve üzembentartói gépjárművüknek, már szerződéskötéskor 20 százalék kedvezménnyel számolhatnak. Akik együtt kötik meg kötelező és casco biztosításukat, azok egyéb kedvezmények mellett további 10 százalék engedményt kapnak a felelősségbiztosításuk díjából.

A kötelező biztosítás mellé a Generali egy díjmentes szolgáltatást is ad, amellyel szükség esetén jogi és balesetbiztosítási szolgáltatások, illetve közlekedési baleset esetén autómentés vehető igénybe.