A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megkezdte a Megyeri híd forgalombahelyezési eljárását, amelyről közleményt adott ki. “A napokban a közlekedési hatóság azt vizsgálja, hogy az elkészült útszakasz és a Megyeri híd rendeltetésszerű használatra alkalmas-e és kielégíti-e a forgalombiztonsági követelményeket” – írják.

2008. szeptember 15-én a forgalombahelyezési eljárás keretében helyszíni szemlét tartott az NKH a Megyeri hídon, amelyre az összes érintettet meghívta. Úgy tűnik minden jól halad ahhoz, hogy a terveknek megfelelően szeptember 30-án átadják a hidat a forgalmnak.

Csakhogy a hatóság azt is leszögezi, hogy jelenleg még nem állnak az NKH rendelkezésére teljes körűen azok a nyilatkozatok, amelyek alapján a forgalomba helyezésről szóló döntés meghozható.

Egyelőre ugyanis több környékbeli önkormányzat nem adta hozzájárulását a híd átadásához, amelyek hiányolják a korábban beígért, de el nem végzett fejlesztéseket. Szigetmonostor egy a Szentendrével összekötő kis hidat szeretne, míg Budakalász útfejlesztést akar.

Az NKH ígérete szerint a forgalomba helyezéssel kapcsolatos döntéséről még szeptemberben határozatot ad majd ki.