Várhatóan ősszel mutatják be hivatalosan a SAAB új szabadidő-autóját, a 9-4X-et. Hivatalosan még semmit nem tudni a kocsiról, viszont a svéd gyár chilei honlapján megjelent a modellek között a kocsi.

Kiderül, hogy 2,0 literes turbómotor kerül bele, amelynek legnagyobb teljesítménye 245 lóerő miközben a csúcsnyomaték 400 Nm. A 4,7 méter hosszú járgány 1440 kilogrammos, amivel a blokk könnyedén bír. A 9-4X 6,4 másodperc alatt gyorsul 100-ig, miközben a végsebessége 250 km/óra.

66 ezer dollárról indul az ára Chilében

66 ezer dollárról indul az ára Chilében

66 ezer dollárról indul az ára Chilében


Nemcsak látszatra szabadidő-autó a 9-4X, hiszen intelligens négykerék-hajtással szerelik, amelyben önzáró differenciálmű is szerepel, ennek előnyeit persze a gyors kanyarvétel szerelmesei is élvezhetik majd.

Viszont az is elképzelhető, hogy ez egész csak gerillakampány, hiszen a képeken szereplő autó megszólalásig hasonlít a tanulmányra, sőt a 21 colos felnik is szerepelnek a szérialistán, ami azért nem hétköznapi. Simán elképzelhető, hogy csak figyelemfelkeltés az egész a hamarosan érkező modellnek. Ami mint látjuk be is jött.