Megkezdte a Panamera hivatalos kampányát a Porsche, miután bemutatta az első gyári képet az autóról. Persze sokkal okosabbak most sem lettünk, hiszen mindössze az autó orra látszik. Ami azonban az egyik legfontosabb részlet.

Egyfelől biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal is 911-es látványelemivel indulnak a siker útján, ahogy a Cayenne, a Boxster és a Cayman is hasonlít a legendás modellre. Másrészt viszont azért fontos ez az orr, mert ebben a Porschéban ott lesz a motor.

Hátul is csak két ülés lesz

Hátul is csak két ülés lesz

Hátul is csak két ülés lesz


Nem is akármilyen, hiszen a Gran Turismóba hibrid hajtás  is kerül, de persze a benzinmotorok lesznek túlsúlyban. A pletykák szerint egy 4,8 literes V8-as motor lesz az első 405 lóerővel, de ez később turbót is kap. Az így 500 lóerő fölé tolt teljesítménnyel 300 felett száguldhat a limuzin.

V6-os motorral is piacra kerül a gép, amelyhez csak hátsókerék-hajtás tartozik, de az erősebbekben az első kerekre is jut a nyomatékból. A 2009-ben piacra kerülő Panamera várhatóan közel öt méter hosszú lesz, a négyüléses utastér mellé 450 literes csomagtartót sejteni.

Aki többre is kíváncsi az látogassa meg a Panamera számára létrehozott weboldalt, ahol az is kiderül, hogy nevét az amerikai kontinenst átszelő pánamerikai hosszútávú versenyről kapta, ahol a Porsche RS Spyderek remekeltek.