Késhet a Szabadság-híd átadása, mert vasárnap éjszaka a rendőrség leállította a zajos munkát, s a folytatásra csak korlátozott engedélyt adott ki az V. kerületi önkormányzat – írja a Népszabadság. Kiderült, a kivitelezők nem is gondolták, hogy az éjjeli és a hétvégi munkához külön engedély kell.

A felújítást végző Hídépítő Zrt másfél éve kezdett munkához, de nem kértek speciális, éjszakai, illetve hétvégi munkavégzést lehetővé tevő engedélyt. Eddig szabálytalanul dolgoztak, ami csak azért derült ki, mert a rendőrség a zaj miatt kivonult a helyszínre.

Hétfőn a kivitelező megkérte a hozzájárulást az V. kerülettől, amelyet  tegnap délután, szokatlanul rövid idő alatt meg is kapott. Az engedélyt korlátozásokkal adta ki a kerület, éjszaka csak hét közben dolgozhatnak az átkelőn, de akkor sem csiszolhatnak, vághatnak követ vagy fémet, mert az túl nagy zajjal jár. Hétvégén pedig csak nappal folyhat munka.

A korlátozásról a kivitelező úgy nyilatkozott, ez azt jelenti, hogy csak nehezen, vagy egyáltalán nem tartható a december 20-ai és a májusi átadási határidő, mert folyamatos munkára készültek. Az eddigi ütemterv szerint a 47-es és a 49-es villamos idén karácsony előtt már járna a hídon, az autósok viszont csak jó fél évvel később, 2009 májusában vehetnék birtokba azt.

Forrás:  Népszabadság