A Pebble Beach-i Concours d’Elegance autós szépségversenyen és kiállításon a Cadillac a CTS kombiváltozatával lepte meg a nagyvilágot. A Sport Wagon néven érkező autó, bár kellően dinamikus jelenség, igazi “áruszállító”, a hátsó ülések mögött 720 literes csomagtartót tölthetnek meg az utasok. A hátsó ajtó gombnyomásra nyílik, az utastér mellett akár a távirányítóról is kapcsolva.

Nemcsak a V alakra épülő formáit, de a műszaki tartalmát is a limuzintól örökölte a kombi, tengelytávjuk azonosan 2880 milliméter. Az amerikai piacon elsősorban az átdolgozott 3,6-os V6-os (311 LE) benzinmotorral lehet sikeres az autó. De az európai igényeknek megfelelően az ötös BMW, illetve a Mercedes E-osztály ellenfelének szánt modellből dízel is készül. A General Motors újfejlesztésű 2,9 literes turbódízele 250 lóerős lesz.


A CTS Sport Wagon, a szedánhoz hasonlóan, kapható összkerékhajtással, belül felszerelhető 40 gigabájtos adattárolóval, 5.1-es Bose hangrendszerrel, a műszerfalba süllyeszthető navigációs képernyővel, kézzel varrott bőrkárpittal és faberakásokkal is.

A jármű európai premierje a Párizsi Autószalonon lesz, majd 2009 közepétől kerül a Cadillac-márkakereskedésekbe.