Hét év után utódot kap a kezdetben nálunk is rendkívül sikeres Renault Thalia. Augusztus 26-án a Moszkvai Autókiállításon mutatják be a bizonyos piacokon Clio Symbol néven futó modellt. Egyelőre csak minimális információt árult el a francia gyártó az autóról, az azonban biztos, hogy elődjénél közel 10 centiméterrel hosszabb, azaz 4,26 méteres lesz az új modell, amihez 1,43 méteres magasság tartozik.

A Nissan Tiidára nagyon hasonlító, de annál rövidebb modell várhatóan tágas utas- és csomagteret rejt majd. Amellett, hogy a műszerfaluk is hasonló lesz egy másik közös pont a régi és az új Thalia között, mégpedig a futóművük, azt ugyanis megörökli az őstől az ősszel érkező 2. generáció.


Egyelőre a gyár annyit árul el, hogy a legújabb generációs motorok kerülnek az autóba, de hogy pontosan melyek, azt nem. Ha tippelnünk kellene, mi az 1,2-es 75 lóerős illetve az 1,4-es 98 lóerős benzinmotorok szerepelésére szavaznánk, míg dízelfronton komoly összeggel mernénk fogadni az 1,5-ös dCi, annak is két gyengébb (64-86 LE) változatának alkalmazására.

Az új Thalia októbertől lesz megvásárolható Magyarországon, várhatóan a jelenlegihez hasonló áron.