Mercedes-gyár: dolgozók kellenek 1

Nem szűnik meg a rastatti gyár

A Mercedes-Benz már fejleszti a magyarországi üzemben 2011-től sorozatgyártásban készülő modelljeit, és ezzel egyidejűleg keresi a szakembergárdát – írja a Népszabadság. 

Ezért a héten a térségben tájékozódott a Daimler AG (a Mercedes tulajdonoscége) Humánerőforrás Igazgatóságának munkacsoportja. Nem lehet nyár végig várni, hogy időben legyen megfelelő képzettségű és számú szakember, a Mercedes-gyárban közvetlenül alkalmazott 2500 fő mellett a beszállítói körök további 4-5 ezer főt igényelnek.

A Daimler AG-nek első lépcsőben általános műszaki képzettségű szakemberekre van szüksége, akiket a cég saját belső továbbképzési rendszerében is oktatnak majd. Az biztos, hogy gyakorlatorientált oktatásra van igény, ami azt jelenti, hogy a végzősök az iskola után azonnal aktív dolgozók lehetnek.

A Kecskeméti Főiskolán 2009 februárjától a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetem mérnöki kara kihelyezett tanszéken kezd oktatni. Még legalább 100-150 főt tudnak felvenni.

A Szolnoki Főiskola további száz tanulót tud fogadni. Ők már korábban megállapodtak a kecskeméti tanintézménnyel a szorosabb együttműködésről. Szintetizálnák a közép- és a felsőfokú oktatást, a többszintes szakképzést a betelepülő vállalkozások igényeinek és a két oktatási intézmény lehetőségeinek megfelelően.

Forrás: Népszabadság