Októberben a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek hivatalosan az új Ford Ka. Minden bizonnyal a Ford terveiben is az volt, már korábban kiad egy sajtóanyagot az autóról, de lehet, hogy nem ilyen hamar akarták leleplezni. Felkerült a netre a miniautó gyári fényképe.

Láttuk már teljesen elmaszkírozva, illetve igencsak véglegesnek tűnő fényképeken, most azonban már nem titok milyen is lesz igazából.

Ahogy ígérték a Ka igazi Ford, annak ellenére, hogy azonos alapokra épül a FIAT 500-zal. A trapéz hűtőmaszk és a nyújtott fényszórók teljesen más karaktert adnak a német testvérnek. Az autó sportosabb benyomást kelt, semmi retro nincs benne.

Egy korábbi vázlat

Egy korábbi vázlat

Egy korábbi vázlat


Azt viszont továbbra is csak a pletykákból tudjuk, hogy közösek a motorjaik is. 1,2-es 69 lóerőssel indul a paletta,de lesz erősebb, 1,4-es 100 lóerős benzines is. Korábban egyáltalán nem volt dízel Ka, ezúttal rendelhető lesz a FIAT 1,3-as Multijetje (75 LE) is. Bár nem SportKa, hanem ST néven, de későbbre sportváltozatot is terveznek, amelybe az Abarth 500 1,4-es turbómotorja kerül.

A kis Ford az 500-assal együtt a lengyelországi Tychyben készül, a tervek szerint évi 120 ezer példányban. A gyártás beindítására 94 millió eurót fektet be a Ford.