Amikor 2003-ban megjelent az akkor még Focus C-Max-nak nevezett Ford egyterű, a Ford úgy nyilatkozott az embereknek ebben a méretosztályban nem hét, csak ötszemélyes jármű kell.

Úgy tűnik időközben változott a koncepció, mert a legújabb hírek szerint a C-MAX következő generációja a méretnövekedéssel egyidőben további két üléssel is bővül. Az alapmodellek továbbra is ötszemélyesek lesznek, de felárért a padlóba hajtogatható üléspár kerül a csomagtartóba.

Ezzel a Fordnak már három hétszemélyes egyterűje lehet, hiszen az S-MAX-ban és a Galaxyban is ennyien utazhatnak.

Megnyúlt az autó

Megnyúlt az autó

Megnyúlt az autó


Az autó a harmadik generációs Focus padlólemezére épül. Már tesztelik a típust egy jelenleginek tűnő, de annál hosszabb és szélesebb C-MAC karosszériába rejtve. Elég egy pillantás a B oszlopra és láthatjuk ez nem egy hagyományos autó. A Ford továbbra is szeretné megőrizni a modell jó dinamikáját, céljuk, hogy az új a legjobb vezethetőségű legyen a kategóriájában.

A várhatóan 2009 végén, 2010 elején bemutatkozó egyterű a Kuga szabadidőautó formavilágát örökli. Erőforrásai között már valószínűleg szerepelnek majd a Ford új kis hengerűrtartalmú turbós benzinmotorjai, de készül majd különösen kis fogyasztású ECOnetic és bietanolos változat is. A hatfokozatú manuális váltók mellett duplakuplungos automata is szerepel majd.