Már hallottunk róla, hogy a FIAT és a BMW is tervezi, hogy miniautóval lépjen a piacra. Az AutoExpress mostani információi szerint együtt fejlesztik a járműveket.

A várhatóan Topolino, illetve Isetta néven érkező járgányok az első megvalósulásai lesznek a két cég nemrég hivatalosan is bejelentett együttműködésének.

Ilyen lehet a Topolino

Ilyen lehet a Topolino

Ilyen lehet a Topolino


Úgy hírlik, a cél, hogy a járgányok 3 liter alatti átlagfogyasztással kerüljenek forgalomba, amihez extrém alacsony, 70 gramm/kilométeres szén-dioxid-kibocsátás társulna. Ehhez persze apró kéthengeres benzinmotorokat alkalmaznak (65 és 105 LE) start-stop rendszerrel, de lesz tisztán elektromos változat is. A másik oldalról pedig az egyszerű felépítés garantálja a járművek alacsony tömegét, de biztosítva az olcsó előállítását is.

A motort hátulra építik be, amely a hátsó kerekeket hajtja, az utastérben pedig négy ülést alakítanak ki. A külsőleg eltérő “ikrek” ellenfelei a Volkswagen up! és a Toyota iQ lesznek.

Várhatóan a jövő évben már láthatunk valamiféle tanulmányt az autókról, amelyek 2010-ben érkezhetnek meg a kereskedésekbe.