A jobb oldali sáv a VIP vendégeké!

A jobb oldali sáv a VIP vendégeké!

Augusztus 1. és 3. között rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A korábbi évekhez hasonlóan idén is jóval több autóra, illetve forgalmirend-változásokra kell számítani az M3 autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán.

Az M3 autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13-18. km-szelvény) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki, terelőelemekkel elválasztva a VIP-vendégek részére. A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP-vendégek hajthatnak ki. A többi néző a 19+150 km-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára. A pihenőhelynél a forgalom becsatlakozását az autópálya kezelő munkatársai mozgó tereléssel segítik. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető.

Az M3 autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre csütörtök délután, valamint szombaton és vasárnap lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni.

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.