Újabb forgalomkorlátozások Budapesten 2 Mától három helyen, a VIII. kerületben, a Népszínház utcában, a IX. kerületben, a Mester utcában, a XVI. kerületben, a Baross Gábor utcában kezdődnek útfelújítások, ahol forgalomkorlátozásokra kell számítani. A főváros ezzel folytatja a múlt héten elkezdett útfelújítási programját.

A munkálatok őszig 58 helyszínen folynak majd. A rekonstrukció csaknem négymilliárd forintba kerül, ebből 2,3 milliárdot a főváros finanszíroz.

A Népszínház utcában hétfőtől a Teleki tér és a Fiumei út közötti szakaszon kezdik meg a burkolatfelújítást, ezért a forgalmat időszakosan a villamossínekre terelik. Miközben 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép életbe. Az útszakaszt várhatóan augusztus 9-én adják vissza a forgalomnak.

Sávszűkületre, szakaszos félpályás lezárásra, parkolási tilalom bevezetésére és sebességkorlátozásra kell számítani az útfelújítások miatt Ferencvárosban, a Mester utcában a Könyves Kálmán körút és a Vágóhíd utca között, a XVI. kerületben, a Baross Gábor utcában a Margit utca és a Veres Péter utca között. Az utak átadása augusztus első két hetében várható.

Forrás: Info Rádió