Ősztől ellenőrzi a külföldi rendszámú járműveket a Vám- és Pénzügyőrség. A szervezet parancsnoka az InfoRádiónak elmondta: a helyi hatóságok nyilvántartása szerint eddig összesen ötezer magyar vásárolt gépjárművet Szlovákiában. Az utóbbi időben a szlovák mellett a német, valamint az egyesült államokbeli rendszámok is elszaporodtak Magyarországon. Emiatt szeptember elejétől a Vám- és Pénzügyőrség megkezdi a külföldi rendszámú, Magyarországon tartósan és jogtalanul használt járművek felderítését.

Már folyik az akció előkészítése, amelynek keretén belül a szlovák hatóságoktól kértek be adatokat a hazai szakemberek. Így azt már tudják, hogy ott kétezer magánszemély és háromezer vállalkozás vásárolt gépjárművet.

Szlovákiában nincs regadó

Szlovákiában nincs regadó

Szlovákiában nincs regadó


A külföldről kapott és később, a közúti ellenőrzések során begyűjtött információkat szeptembertől államigazgatási eljárásban vizsgálják majd – tette hozzá a Vám- és Pénzügyőrség parancsnoka.

A vizsgálatok során a VPOP az adóhatósággal is együttműködik, így a külföldi rendszámot használó emberek és vállalkozások adóellenőrzésre is számíthatnak – közölte Nagy János. Felmerül azonban a kérdés, vajon a magyar adóhatóság miként járhat el egy külföldi cég ellen?

Forrás: InfoRádió