Londonban bemutatkozott a Lotus új sportkocsija, a korábban Project Eagle-ként ismert modell új, igazi nevet kapott. A 13 év után elkészült első valóban új modell Evora néven kerül a kereskedésekbe. Hivatalosan nem tudni, mire utal, de így hívnak egy portugál várost is.

A járgány szakít a jelenlegi Lotusok szűkös utasterével, és a kényelemre fogékonyabb vevők felé nyit, sőt a változatlanul középmotoros autó nem kettő, hanem 2+2 üléses utasteret rejt. Ebben a Lotusnál nem épp megszokott módon számos kényelmi extra is helyet kapott, légzsák, klíma, navigációs rendszer is szerepel a listán, de ez az 1350 kilós önsúlyban jelentkezik is.


Persze ettől nem lesz lassú a kocsi, sőt a versenypályákra is bátran vihető, ami nemcsak a versenyüléseknek és a sportos kormánynak, de a Bilstein/Eibach futóműnek és az AP Racing által szállított komoly fékrendszernek is köszönhető.

A 3,5-es Toyota blokk (280 LE) jelenleg 5 másodperc alatt képes 100-ra gyorsítani a tesztpéldányokat, miközben végsebessége eléri a 255 km/órát. Az adatok még nem véglegesek, még fejlesztik az autót. Jövő év elejétől lehet majd megvásárolni az Evorát, amely a Lotus új irányát jelzi előre, hiszen 2010-re egy még erősebb, még több luxussal ellátott modellt ígérnek.