Razzia az autópályákon 2 Ellenőrzés van az M7-es 215-ös kilométerénél, ahol minden Horvátország felé tartó autót kiterelnek és megvizsgálnak. Az akció délután öt óráig tart. Egyelőre nincs fennakadás a forgalomban, a rendőrök ügyelnek arra, hogy a sztrádán a forgalom folyamatos legyen.

A teherjárműveket, buszokat és a külföldi rendszámú autókat kivétel nélkül kiterelik a sormási pihenőhelyre, de a magyar rendszámú autók jelentős részét is megállítják.

Az akcióban a rendőrségen kívül vámosok, polgárőrök, az autópálya-kezelő, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Katasztrófavédelem munkatársai is részt vesznek. Már eddig is több bliccelőt találtak az ellenőrzések során, ahol lopott autókat is keresnek, valamint a kamionoknál és a buszoknál vizsgálják a pihenőidő betartását is.

Közben fokozott közbiztonsági, közlekedési és idegenrendészeti ellenőrzést tartanak az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 158-as kilométerszelvénynél. Az arra haladó autókat szúrópróbaszerűen a Lajta parkolóba terelik, és ott vizsgálják át őket.

Forrás: Független Hírügynökség