Fontos a Mercedes-gyár 2 A kormány döntött arról, hogy a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá minősíti – jelentette be Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter.

Ezzel és 30 jogszabály tavaszi módosításával a beruházás gyorsabb és gördülékenyebb megvalósítására nyílik lehetőség. A kormány szándéka az intézkedésekkel a bürokrácia drasztikus csökkentése. A már hatályos és a későbbiekben tervezett (elsősorban az adók és a foglalkoztatás területét érintő) dereguláció a kisebb vállalkozások terheit is csökkenti.

A nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá minősítéssel eggyel magasabb szintről indul az engedélyezési folyamat, az érintett hatóságok egyszerre végzik a helyszíni szemlét, rövidülnek az ügyintézési és fellebbezési határidők.

A Mercedes-Benz vezetése júniusban hozott döntést arról, hogy tervezett üzemét Kecskeméten építi fel. A gyár 800 millió eurós beruházással épül, közvetlenül 2500, közvetve további 10.000 főnek ad majd munkát.