OSM, vagyis Open Study Model (nyitott tanulmány) néven állított ki egy nyitható tetős autót a Brit Nemzetközi Autókiállításon a Honda. Várhatóan e modell nyomán hamarosan egy szériagyártású sportkocsi is megjelenhet a Honda kínálatában. Sajnos a tanulmány sok tekintetben más a korábbi sikermodellhez képest.

Szemben az S2000-es üvöltő, a 10 ezres fordulatszámot ostromló benzinmotorjával, az OSM-ben hibrid hajtómű szerepel. “Azt próbáljuk megmutatni, hogy egy alacsony károsanyag-kibocsátású jármű is lehet izgalmas” – mondta Andreas Sittel, az OSM projektvezetője. “Nincs rá ok, amiért egy környezetkímélő autó ne nézhetnek ki jól – ne lehetne sportos vagy élvezetesen vezethető.”


Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy legalább a hátsókerék-hajtást megtartják, mert az OSM-ben automataváltó szerepel. Persze ezt manuális üzemmódban a kormány mögötti fülekkel is váltásra lehet ösztökélni.

Az izgalmas küllemű autó arányait és formáit tekintve is a Civichez áll a legközelebb. Bár erre egyelőre nincs biztos információ vélhetően vászontetős lehet, tekintve, hogy az ülések mögötti kis résbe nehéz lenne a fémtetőt behajtogatni. Belül szintén a Civic köszön vissza, látva a lilás fényben pompázó kétszintes műszerfalat.

Viszont nem is igazi roadster, hiszen a két első ülés mögött további két helyet alakítottak bár ide legfeljebb gyerekek ülhetnek.