A Londoni Autószalonon a Ford bemutatta az új Fiesta környezetkímélőbb ECOnetic változatát. A jármű a Mondeo és Focus után immár a harmadik Ford-modell, amelyikből “zöld” kivitel is készül.

Bár a Fiestába normál esetben is igen takarékos 1,6-os (90 LE) dízelmotor kerül, amit erre a bevetésre kissé áthangoltak, de a hangsúly nem azon van. Az ECOnetic modell ugyanis a normál változatokétól eltérő – alacsonyabbra ültetett – karosszériát kap a kisebb légellenállás érdekében, hátsó kerekénél légterelők javítják az aerodinamikát, de ezen túlmenően az alacsony gördülési ellenállású 14 colos abroncsai és a kis súrlódású váltóolaj is hozzájárul a fogyasztáscsökkentéshez.

A különösen takarékos Fordok jele

A különösen takarékos Fordok jele


Persze a vezető szerepe igencsak markáns a spórolásban, ezért a műszerfalon jelzés figyelmezeti az ideális fel-, illetve visszaváltásra.

Mindezeknek köszönhetően a Fiesta ECOnetic igen alacsony, 3,7 literes átlagfogyasztással üzemelhet, mindez annak köszönhető, hogy országúti fogyasztása csupán 3,19 liter. A szén-dioxid-kibocsátása is parádés: 98 g/km.