Ellepik az utakat a rendőrök 2 Fokozott rendőri jelenlét lesz a nyár végéig a főváros be- és kivezető útjain, főleg az autópályákon. Péntek délután és szombat délelőtt a Budapestről kifelé haladó forgalmat, vasárnap délután a fővárosba tartókat segítik az egyenruhások, szükség esetén forgalomirányítással.

A rendőrök feltűnnek a “kritikus kereszteződésekben”, és biztosítják, hogy azokban senki ne “ragadhasson be”, addig nem engedik be az autókat, amíg a már a kereszteződésben lévők azt nem hagyták el. Máskor pedig a forgalmat gyorsítják, a jelzőlámpát felülbírálva vagy a jelzőlámpát kikapcsolva beállnak a kereszteződésbe és az adott helyzethez igazodva irányítják a forgalmat, növelik az áthaladási időt az egy adott irányból érkező járműveknek.

A közlekedésrendészet járőreinek munkáját segíti a Légirendészeti Parancsnokság szolgálati helikoptere, amely pénteken délután a fővárosból kivezető, vasárnap, a délutáni órákban a fővárosba vezető utak felett ellenőrzi a forgalmat és megfelelő helyre irányítja a járőröket.

A közlekedési rendőrök odafigyelnek a szabálysértésekre is, amikor kisebb a forgalom, sebességméréseket végeznek.

Forrás. MTI