Korábban már kiszivárgott, hogy egy különösen sportos modellel búcsúztatná a jelenlegi Megane-sorozatot a Renault. Az autó elkészült. Az új modell alapját a Megane F1 Team R26 adja, de annál izgalmasabb.

A motor ezúttal is 2,0 literes turbó, 230 lóerővel, amihez hatfokozatú manuális váltó tartozik. Bár az erő nem épp kiemelkedő, de mindössze a Mazda3 MPS kínál a Megane mellett ebben a kategóriában önzáró differenciálművet, ami kiemelkedő kanyartulajdonságokkal ruházza fel az autót.  


Ha nem lett erősebb, akkor mégis minek köszönhető, hogy 8 perc 17 perces rekordidőt (kategória) állított fel az új R26 R a Nürburgringen? Természetesen a könnyebb tömegének és új futóművének.

Sikerült ugyanis 123 kilóval csökkenteni a háromajtós modell súlyát. Ehhez kihagyták a hátsó üléseket és öveket, a légkondicionálót (rendelhető), a hátsó ablaktörlőt, a ködlámpát és a hangszigetelő anyagok nagyrészét, sőt a vezetőét kivéve az összes légzsákot is stb. Ezenfelül a motorháztető karbonból, a hátsó és a hátsó-oldalsó ablakok a versenysportban megszokott polikarbonátból készültek.

Azért, hogy teljes legyen a versenyautós hatás, hatpontos biztonsági övek, illetve sportkipufogó és bukócső is elérhető. Nem is beszélve a keményebb lengéscsillapítókról és feszesebb rugókról. Külsőleg 18 colos piros felnijeiről és a hozzá tartozó karosszériadíszítésekről azonosítható az új gép.

Mindössze 450 darab készül a Megane R26 R-ből, amelyből csak öt országba jut. A legtöbbet Nagy-Britanniába szállítják, de Franciaországba, Svájcba, Spanyolországba és Németországba is jut belőle.

Nem semmi: