Egyre kétségesebb, hogy az autósok birtokukba vehetik-e szeptemberben az M0-s északi átkelőjét, miután Szigetmonostor jelezte: megtagadja a 62 milliárdos műtárgy forgalomba helyezéséhez szükséges szakhatósági hozzájárulását – értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a település másfél éve vár a közlekedési tárca hivatalos tájékoztatására azzal kapcsolatban, megépül-e valaha is az a Szigetmonostor által igényelt, legalább 5-6 milliárd forintba kerülő kis híd, amely a Szentendrei-sziget déli csücskét kötné össze Szentendrével, a postás strandnál.

Nem új keletű követelés az átkelő, hiszen szerepel az M0-s híd jogerős bírósági ítélettel megerősített építési engedélyében is. Az pedig kizárt, hogy erről pont a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumban ne tudnának. A labdát időről időre mégis visszapasszolják az önkormányzatnak.

Ám ezzel veszélyes helyzetet teremthetnek az M0-s átadását illetően, ezúttal ugyanis nem üres fenyegetőzésről van szó. A település polgármestere, Molnár Zsolt megerősítette a lapnak, hogy ha a minisztérium nem ad valamilyen hivatalos tájékoztatást a kis hídról, a településnek nem marad más választása, mint az engedély megtagadása.

Ez azonban nemcsak az M0-s új hídját veszélyezteti, hanem a Margit-híd felújítását is, aminek a Megyeri híd átadása után fognának hozzá. Amíg az új északi átkelő nem használható, kétséges a roskadozó régi lezárása.

Forrás: Népszabadság