Tíz hibrid Iveco Daily haszongépjármű tesztelését kezdte meg FedEx Express gyorspostaszolgálat Milánóban és Torinóban. A hibrid modellekkel – a hagyományos járművekhez képest – akár 30 százalékkal kisebb fogyasztás is elérhető városi körülmények között. A fogyasztás csökkenésével egyidejűleg az új járművek CO2-kibocsátása is alacsonyabb.

Az alapkoncepciót a dízelmotorhoz kapcsolódó elektromos adja, de az eredmények olyan rendszereknek is köszönhetők, mint a start-stop, az elektromos hajtással végzett elindulás, valamint a fékezési energia visszatáplálását biztosító megoldás.

A különleges Daily-flotta a hagyományos járművekhez képest hozzávetőleg 6000 literrel fogja az éves dízelüzemanyag-fogyasztást csökkenteni, a CO2-kibocsátás pedig közel 15 tonnával lesz alacsonyabb az említett városokban.

“Az Iveco elkötelezett a hibrid technológia fejlesztése mellett. Következő lépésként szeretnénk a sorozatgyártás révén valamennyi ügyfelünk számára elérhetővé és megfizethetővé tenni az ilyen típusú modelleket” – monda Paolo Monferino, az Iveco elnök-vezérigazgatója.