Több mint hetven helyre riasztották a tűzoltókat a csütörtöki vihar miatt. Főként a kidőlt fák és a pincéket elárasztó víz okozott problémát. Pénteken újabb viharzóna érkezik Magyarországra, ez azonban az ország keleti és déli részén jelentkezik majd. Számítani kell zivatarokra, viharos széllökésekkel és jégesővel.

Célszerű tehát odafigyelni az égre, ha komolyodik a helyzet vagy garázsba, vagy más fedett helyre juttatni az autót. Ha ilyen nincs, egy pokróccal is védhetjük a karosszériát, amiben a jég komoly sérüléseket tud okozni. Célszerűen kerüljük, hogy fák közelébe álljunk, a kidőlő fák sem épp az autónk barátai.

Vihar várható 2


A viharok idején a hirtelen lehulló nagy mennyiségű eső is gondot okozhat. Csak lassan hajtsunk keresztül méretesebb pocsolyákon. Nem tudhatjuk mit rejt a víz, egy nagyobb gödör is lehet ott.  

Péntek késő délutántól viszont már kezd felszakadozni a felhőzet az ország felett. A hétvégén pedig több napsütésre és csak frissítő záporokra lehet számítani. Szombattól melegedés kezdődik, bár nem lesz zavartalan a napsütés, ennek ellenére nyárias időre számíthatunk a hétvégén.

Forrás: FN