Azt már tudjuk, hogy szeretünk autóban szexelni, de számos más is kiolvasható az öt európai ország (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Románia és Németország) vezetési és autóvásárlási szokásait vizsgáló kutatásból.  

A GE Money, a Budapest Bank-csoport anyavállalatának felmérése szerint a legtöbben Németországban vezetnek, 10-ből 8-an. A magyarok 60 százaléka autózik, ám arányuk folyamatosan nő. A felmérés alapján a német és a lengyel sofőrök szegik meg leggyakrabban a közlekedési szabályokat, míg a románok és a magyarok a legfegyelmezettebbek az utakon – legalábbis saját bevallásuk szerint. Érdekes, hogy egy másik felmérés szerint a magyarok tojnak a KRESZ-re.

Bár vezetés közben leginkább rádiót vagy zenei CD-t hallgatnak a sofőrök, az éneklés is menő. Németország a hölgyek 40 százaléka dúdol a rádióval, ez a magyar női vezetők alig harmadára igaz. A magyar férfiak énekelnek a legkevesebbet a kocsiban, arányuk mindössze 10 százalék.

A megkérdezett férfi autósok többsége úgy gondolja, jobban vezet, mint a nők. A nők viszont állítják, hogy biztonságosabban vezetnek férfi társaiknál. A felmérés tanúsága szerint a volán mögötti egyenjogúság tekintetében egyébként mi, magyarok vagyunk a legkevésbé toleránsak.

Bár többségünk négy kerék nélkül el sem tudja képzelni az életét, kevés időt és pénzt fordítunk az autónkra. A legkevesebbet a németek és a csehek foglalkoznak az autójukkal, azonban Magyarországon is igen magas, 70 százalék azoknak az autósoknak az aránya, akik havi 2 óránál is kevesebb időt szánnak karbantartásra.

A havi fenntartási költségek tekintetében a szegényebbek közé tartozunk, a csehekhez hasonlóan átlagosan 25 ezer forintot áldozunk a négykerekűre, míg ez az összeg a németek esetében meghaladja az 50 ezer forintot.