A kínai Brilliance autógyár elsőként kezdi meg kínai gyártmányú gépkocsik eladását Németországban. Az első 270 darabból álló szállítmány megérkezett – közölték a gyártónál csütörtökön. A BMW kínai partnere a BS6 modelleket küldte Németországba.

Már tavaly beindították volna az értékesítést, de akkor katasztrofálisan szerepelt a törésteszteken. Az ADAC német autóklubtól mindössze egy csillagot kapott a lehetséges ötből: egy komoly ütközésnél a vezetőnek szinte semmi esélye nincs a túlélésre. Az eset után Belgiumban, ahol már árulták az autót visszafizették a kocsik vételárát. Akkor a gyártó ígéretet tett arra, hogy javítanak a modell biztonságán, most azt mondják 60 alkatrészen módosítottak.

Életveszélyes

Életveszélyes

Életveszélyes


A Brilliance a BS6-ot 17 európai országban akarja értékesíteni, mintegy 15 ezer darabot adnánk el  belöle egy év alatt, néhány év múlva több tízezres értékesítést terveznek. A kínaiak elsősorban az árral akarnak hódítani, de a Brilliance nem olcsó, 19-23 000 euróba kerül. Ezért a pénzért például Kia Magentist is lehet vásárolni, ami viszont  műszakilag a mai kornak megfelelő. 

Forrás: MTI

Nem sok maradt belőle: