Bemutatta első hivatalos fotóját új autójáról a Lotus. Az egyelőre “Eagle porject-nek” nevezett modell valódi nevét majd július 22-én, a Brit Autókiállításon árulják el, ahol először állítják ki a kocsit. 

Az 1995-ben bemutatott Elise óta (annak leszármazottja az Exige és a Europe S is) az Eagle a Lotus első igazi új modellje. Ám ahogy azoknál, természetesen itt is hasonló a koncepció, könnyű alumíniumvázra épített sportkocsiról van szó, ám szemben a jelenlegi modellekkel, az Eagle 2+2 üléses, és kényelmesebb vevőknek készül.

Terveznek szimpla kétüléses változatot is, abban a hátsó ülés helye csomagtartóként funkcionál, de készülhet nyitott és könnyített, erősebb kivitel is.

Érdekesség, hogy 2+2 üléses kialakítása ellenére középmotoros az Eagle. Ahogy a kisebb Lotusokhoz, ehhez is a Toyota szállítja a motort, ám nem négyhengerest, hanem V6-ost. A 3,5 literes blokk 280 lóerős.

Miután egyelőre még fejlesztés alatt áll a sportkocsi, ezért csak a “prototípus” tudását árulta el a gyár. Az Eagle 5 másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni, miközben végsebessége eléri a 255 km/órát. Egyelőre azt nem tudni, hogy a széria is hozza-e majd ezt, de azt garantálja a Lotus, hogy a Nürburgringen gyorsabb lesz az Elise-nél.

Bár az Eagle már elmozdult a lecsupaszított élményre kihegyezett Elise-től, de ez sem a legendás Esprit utódja. A korábbi sportkocsi 2010-ben kaphat utódot.